Apotheek Beaujean Centrum

Aanbod

Voedingssupplementen

Terug
Dagelijks wordt immers met wetenschappelijke studies zeer overtuigend aangetoond dat gezondheid en ziekte beïnvloedbaar zijn met de juiste (‘ortho’) stoffen (‘moleculen’) die natuurlijk in het lichaam aanwezig kunnen zijn, zoals de duizenden bioactieve moleculen aanwezig in een Mediterraan voedingspatroon en de onderlinge regulatie van de duizenden moleculen aanwezig in het lichaam door aanpassing van de levensstijl.

Normaal gezien worden micronutriënten via een evenwichtige voeding in voldoende hoeveelheden opgenomen. Voedingssupplementen dienen dus niet ter vervanging van een evenwichtige, gevarieerde voeding maar wel als aanvulling om in de behoefte te voorzien.

Onze huidige voedselopname

Voedingsmiddelen worden steeds armer aan micronutriënten (door zure regen, monocultuur enz.). Van bepaalde  gebieden is ondertussen al bekend dat ze een tekort aan mineralen en oligo-elementen bezitten. De Oostenrijkse deelstaat Steiermark heeft bijvoorbeeld een tekort aan jodium, selenium, zink en magnesium, waardoor aan het keukenzout al geruime tijd jodium wordt toegevoegd. Bovendien zijn de eetgewoonten, vooral bij jongeren, drastisch veranderd en achteruit gegaan door de opkomst van fastfood en kant-en-klare maaltijden.

In de afgelopen 10 jaar hebben honderden labo-onderzoeken inzake vitamines, mineralen en sporenelementen bevestigd dat het lichaam steeds minder micronutriënten opslaat. De resultaten geven een duidelijk beeld. Een gezond lichaam vereist een evenwichtige en zorgvuldig bereide voeding. Voedingssupplementen kunnen daarbij helpen om een gerichte suppletie van vitamines, mineralen, oligo-elementen, aminozuren en essentiële vetzuren te bevorderen. Voorwaarde voor succes is naast de reactie van de patiënt de kwaliteit van de voedingssupplementen!

Heb je vragen of nood aan advies?

Wij ontvangen u graag in onze apotheek.
Apotheek Beaujean Centum
Ninoofsesteenweg 30
1500 Halle